Як позбутися розтяжок самостійно

Всім нам хочеться бути стрункими і красивими, тому ми займаємося спортом (якщо, звичайно, подолали свою лінь), сидимо на дієтах, робимо різні вправи. І все це дає хороший результат, але, на жаль, часом навіть саму прекрасну і привабливу фігуру псують маленькі, а іноді і великі полосочки. Так, мова піде про розтяжки . Ці смуги, що в науці іменуються стриями, зіпсували настрій і фігуру не одній людині. Подумайте самі: Ви йдете пляжем, такі сексуальні і прекрасні, стрункі ноги, прес, рівна спинка і ... полосочки чи то на грудях, чи то на животі, які не піддаються засмазі, тому яскраво виражені і всім видні. Жахливо, правда?

А чи знаєте Ви, чому з'являються розтяжки? Причиною виникнення розтяжок може бути різке скидання або набирание ваги, занадто інтенсивні вправи, хвороби ендокринної системи і вагітність. Шкіра, втрачаючи еластичність, може піддатися розриванню тканин, і тоді утворюються розтяжки. Щоб Ваша шкіра не втратила ту саму еластичність, потрібно правильно харчуватися і обов'язково включати в свій раціон волоські горішки, морепродукти, зелень, соняшникову чи оливкову олії, і, звісно, фрукти й овочі. Ці корисні смаколики наситять Ваш організм необхідними вітамінами, і потрібні речовини відправляться на поліпшення стану шкіри. Також будьте помірними у спортивних вправах, дотримуйтесь встановлених правил і ні в якому разі не перенавантажуйте свій організм, інакше шкіра не встигне сама підлаштуватися під Ваш результат, почне розходитися, утворюючи розтяжки. Чи варто говорити про те, що деколи стрії можуть з'явитися не через вагітність або проблем з вагою?! Звичайно, адже розтяжки можуть бути сигналом про якусь хворобу, найчастіше пов'язану з ендокринною системою. Так що якщо Ви відноситесь до людей з такою ознакою, то негайно сходіть до лікаря на обстеження.

Якщо Вам вкрай необхідно якнайскоріше позбавитися від розтяжок , то можна скористатися послугами салонів краси і хірургічним втручанням. Різні пілінги, обгортання, шліфовки шкіри, операції дають відмінний результат, але все це коштує чималих грошей. Хотілося б звернути увагу, що хірургічне втручання - це крайній захід і краще всього боротися з розтяжками іншими способами.

Якщо грошей на салон немає, а позбавитися від розтяжок потрібно, то влаштуйте косметологічні та лікувальні процедури у себе вдома. Як позбутися від розтяжок самостійно? Та легко, головне набратися терпіння і прикупити деякі інгредієнти. Розтирання ураженої шкіри оливковою, соняшниковою, мигдальною, шипшиновою оліями повільно, але ефективно допомагають боротися з розтяжками. Не менш хороші в боротьбі з «полосочками» олії бергамоту та неролі (масажними рухами втирайте масло в шкіру після прийняття душу). Виходить так, що ці корисні олійки насичують шкіру вітаміном Е, який і робить її еластичною, а та, в свою чергу, знижує ризик виникнення розтяжок . Єдиним нюансом є довгостроковість процедур, так як для гарного результату потрібно досить часу.


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар