Як позбутися чорних цяток

Темні крапки проблема людей кожного віку. Найчастіше вони з'являються на так званій Т-подібній зоні у нас на обличчі. Поява темних крапок пов'язана із закупорюванням сальних залоз. Пил та залишки відмерлої шкіри - основні причини того що точки виявляються чорними. Темні точки, як правило, показуються в найбільш жирних районах на обличчі: ніс, підборіддя, область біля носа. Поява темних точок може бути викликана не лише засміченням шкіри.

Поява темних точок, може бути, викликана низькою якістю косметики, слабким очищенням шкіри обличчя. Крім цього треба систематично виконувати пілінг. Найчастіше темні крапки з'являються унаслідок неправильного харчування. Необхідно їсти якомога більше фруктів та овочів. Якомога менше споживайте солодке, жирне, міцні напої, каву, киньте палити. Причиною появи темних крапок на обличчі може служити гормональний збій у Вашому організмі. Для того, щоб дізнатися причину темних крапок на обличчі необхідно звернутись до дерматолога.

Для того щоб звільнитися від темних крапок цілком вистачить сходити в салон краси. Там вам зможуть надати послугу як лазерна або вакуумна чистка обличчя. Але перед тим як йти в салон цілком можна зробити спробу звільнитися від темних крапок власними силами.

Поєдинок з чорними крапками необхідно починати з очищення пор, потім пори необхідно звужувати. У магазинах косметики можна відшукати маски, скраби, які покликані боротися з темними крапками. Крім цього потрібно вмивати обличчя з ВНА-кислотами, які розчиняють жир в порах.

Чудово виконувати парові ванночки і видавлювати руками темні точки. Однак при всьому при цьому необхідно дотримуватися окремих правил. У тазик, де кипить вода необхідно додати трав'янисту настоянку (ромашку або липу), після цього необхідно нагнутися над парою і накритися чистеньким, щільним рушником. Будьте акуратні, не слід нахилятися надто низько, так як можна обпектися. Парити лице потрібно протягом 10-15 хвилин. Після закінчення даної процедури можна починати видавлювати темні точки. Перед тим, як видавлювати, ретельним чином вимийте руки з милом і обов'язково протріть нігті спиртом. Для того щоб не пошкодити шкіру пальці можна обернути шматочком вати.

Як тільки з видавлюванням покінчено, обличчя необхідно протерти перекисом або лосьйоном для очищення шкіри. Далі приступите до звуження пор. Для цього треба скористатися масками або ж просто протерти обличчя шматком льоду. Після цього лице необхідно змастити зволожуючим кремом. Виконувати парову ванночку необхідно хоча б раз на тиждень.

Маска із застосуванням глини. Для подібної маски треба купити глину, на якій є відмітка, що вона підходить для проблемної шкіри. Глину необхідно розвести гарячою водою, розмішати до консистенції як сметана і намазати на обличчя на 10-15 хвилин.

Після закінчення розпарювання можна наносити на поверхню шкіри наступний склад: 1 чайну ложку перекису, 2 чайних ложок піни для гоління, 1 чайну ложку лимонного соку і дрібку солі. Всі компоненти необхідно ретельно перемішати і намазати на проблемні ділянки на 2-3 хвилинки. Втирати цей засіб у шкіру не слід. Крім цього розумійте, що шкіру можливо буде злегка пощипувати. Після цього розчин змити з шкіри теплою водою і нанести зволожуючий крем.

Що б запобігти появі темних крапок цілком вистачить лосьйону. Для приготування лосьйону знадобиться 1 столова ложечка квітів календули і 1 столова ложка шавлії. Всю цю суміш потрібно залити 1 склянкою гарячої води і прокип'ятити протягом двох хвилин. Після того як суміш охолоне, її варто процідити і протирати обличчя двічі на добу.


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар