Як позбутися молі

Ви перебираєте свої речі в шафі, діставшись до зимового одягу, Ваше обличчя змінюється на страшну фізіономію переляку і несподіванки: улюблена шубка немов сито. Чи інша ситуація: хочеться побалувати своїх близьких смачною кашкою, але крупа ще не зварившись вже з «м'ясом». Хто в цьому винен? Міль !
Ці чарівні метелики, можуть зіпсувати книги, одяг з натуральних волокон, килими, крупи та сухофрукти. До речі, вбити метелика молі - мала і часто марна справа, оскільки потрібно знайти і знищити яйця комахи (самка відкладає їх у великій кількості, вилупившись, личинки почнуть активно поїдати чи то продукти, чи то одяг, залежно від того, що знаходиться біля них).

Як позбутися молі ? Потрібно в першу чергу слідкувати за порядком на кухні і в шафі (наприклад, моль любить брудний одяг з залишками їжі, так що не лінуйтеся і стежте за чистотою речей), адже у акуратних господарів міль не захоче жити. Якісне провітрювання, сонячне світло і чистота приміщення - це ті основні фактори, яких не виносить міль. Якщо ж на Вашій кухні завелася ця ненажерлива «пустунка», то переберіть ємності, в яких передбачувано вона могла б завестися. Зіпсовані продукти варто викинути, а ті, що ще можна врятувати, потрібно просіяти і підсушити хвилинок 10-15 в духовці. Ну а якщо комаха завелося в шафі, то обов'язково потрібно перебрати весь одяг і ретельно перевірити його. Масло лаванди, ялиці, гвоздики - добре відлякують міль. Також листя волоського горіха, тютюн, шкурки цитрусових, шматочки кедрової деревини та інші природні компоненти з різким запахом дуже не до вподоби молі. Варто пам'ятати, що всі речі потрібно зберігати в щільних поліетиленових пакетах, а краще в паперових (а ємності, якщо це стосується продуктів, повинні бути щільно закритими). У магазинах зараз повно різноманітних спреїв, таблеток і різних пластин, які допомагають у боротьбі з міллю. Але краще використовувати народні засоби і природні матеріали, так як це і дешевше і безпечніше.


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар