Як позбутися варикозу

Кому не знайоме відчуття тяжкості в ногах до кінця робочого дня? Взуття стає тісним, а до ніг, ніби гирі підвісили. Цей тривожний симптом свідчить про початок неприємної, але дуже поширеної хвороби - варикозного розширення вен.

Як правило, ця недуга накриває тих, хто довго сидить за столом або стоїть за прилавком. Хвороба ця - переважно жіноча. Чоловіки хворіють в чотири рази рідше.

Як ми вже відзначали - перший симптом варикозного розширення вен - підвищена стомлюваність ніг. Правда, при ходьбі це проходить. Але залишаються сліди від гумок, набрякають щиколотки, проявляються судинні сіточки, а потім і вени на внутрішній поверхні стегна і гомілки. Застій крові у венах може призвести до тромбофлебіту. Це означає, що згустки крові можуть закупорити артерії. Іноді в хворих венах може накопичуватися кілька літрів крові. Варто лише різко встати і можна знепритомніти.

Якщо у вас хворі вени - звертайтеся до хірурга. Саме він повинен поставити діагноз і направити до відповідного фахівця. Як правило, потрібно буде обстежитися на УЗД, зробити рентген з міченими ізотопами, здати кров на аналізи.

Не намагайтеся займатися самолікуванням, ставити п'явки, компреси. Цим ви тільки нашкодите собі. Всі лікарські препарати вам повинен призначити лікар.

Якщо хвороба ще в початковій стадії, добре допомагає метод склеротерапії. Він полягає в тому, що за допомогою уколу хвора вена склеюється, а кров йде в здорову вену. Хвору вену видаляють через отвір в шкірі. Під час лазерної коагуляції у вену вводиться світловод, який заварює її.

Лікують вени і хлором. Цей метод називається кріохірургія. Лікування здійснюється амбулаторно. Вже після операції хворий може йти самостійно.

Складних хворих все ж доводиться госпіталізувати. Їм показані ендоскопічні операції. Але і вони вже через шість годин можуть ходити.

Все це викликає оптимізм, але не спокушайтеся. Варикоз - це хвороба способу життя, який, якщо хочете позбутися від хвороби, треба кардинально змінювати. Як показує досвід, на повне вилікування йде половина терміну хвороби. Скажімо так: якщо людина хворіє 8 років, то 4 роки йому треба лікуватися.

Звичайно ж, краще всього не хворіти. Треба уникати факторів ризику. Для вен дуже корисно вести активний спосіб життя, приймати контрастний душ, пити вітаміни, боротися із зайвою вагою. Тримати ноги у формі допомагають фізичні вправи, правильне харчування.

Щоб зміцнити стінки судин, подрібніть сиру гречку на кавомолці і приймайте всередину по одній столовій ложці три рази на день. Хороший і відвар з листя смородини, шипшини, мучниці, брусниці. Заваріть їх в рівних частинах і пийте по половині склянки тричі на день.

Сподіваємося наші поради допоможуть вам у лікуванні цієї недуги.

Успіхів Вам!


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар