Як назавжди позбутися хропіння

Ніч, тепла постіль, солодка насолода від майбутнього сну. Ой, що це? Чому тремтять стіни і смикається люстра? Хм, а що це за страшний рик, неначе в барлозі ведмедя перебуваєте. А, так це ж хтось з домочадців хропе!

Хропіння - це дуже неприємне явище , яка заважає не стільки хропуну, а скільки тим, хто з ним живе. За статистикою чоловіки хропуть частіше, ніж жінки. Також існує ускладнення цієї проблеми: якщо хропіння чутно за межі кімнати, є надлишкова вага, то можуть під час сну наступати напади апное (це коли людина достатньо голосно хропе, а потім різко перестає вночі хропіти, і можуть бути моменти, коли вона не дихає). Якщо апное наздогнало й Вас, то безумовно потрібно звернутися до лікаря !
Щоб позбавитися від хропіння , потрібно в першу чергу хотіти цього і не відкладати проблему на потім. Адже не тільки ускладнення з диханням, але і ганебні погляди тих хто живе з Вами, будуть переслідувати Вас, доки не усунете це нічне музичне «шоу». Для початку потрібно привести в норму свою вагу, адже хропуть частіше за все люди, які мають з ним проблеми. Також варто контролювати себе у вживанні алкоголю, так як «чарочка на ніч» значно посилює хропіння. Де алкоголь, там і цигарки поруч, тому позбавляйтеся і від цієї шкідливої ​​звички (курці важко дихають і поява у них хропіння - не дивне явище). Намагайтеся спати не на спині, а на животі або на боці (якщо важко привчитися так спати, то прикріпіть тенісний м'ячик до своєї піжамі на спині: коли ляжете на спину, то самі автоматично зміните положення, так як Вам буде вкрай не зручно). Не запускайте алергічні процеси і застуду , так як люди, які хворі - у них часто закладений ніс і їм важко дихати, відповідно вони схильні до хропіння. Доки не позбудетеся хропіння, потрібно спати на маленькій подушці, а краще й зовсім без неї, так як перегин шиї стимулює посилення хропіння. Не менш хороший спосіб, який знизить хропіння максимально - це підняття не тільки голови, а й усього верхнього торса (підніміть узголов'я ліжка, підклавши під ніжки ліжка щось, щоб підняти його).
Є прекрасний спосіб для позбавлення від хропіння : потріть каштан на дрібну тертку й акуратно подушечкою пальця втріть порошок в ніздрі якомога глибше, згодом йдіть спати; якщо відчуєте легке печіння в носі, то значить Ви зробили все вірно; втирайте порошок кілька днів поспіль, доки не позбудетеся від хропіння.
Головне не запустити проблему, щоб потім не знати як від неї позбавитися. Бережіть свій сон і спокій близьких.


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар