Чи шкідливий для волосся силікон?

Силікон - важливий продукт у косметології. Він здатний перемінити будь-яку дівчину до невпізнання. Завдяки силікону жінки збільшують розмір грудей та губ, а також здійснюють різні косметичні процедури. Про користь силікону сьогодні сперечаються всі: фірми виробники, борці за органічне і натуральне.


У сучасному світі половина всіх косметичних засобів містить даний продукт. Його додають в туші для вій, для розподілу пігменту, в губних помадах силікон створює ефект вологості, а в дезодорантах, він попереджає появу білого нальоту.

Але найбільше силікону міститься в шампунях для волосся, лаках та гелях для фіксації. Після використання таких засобів волосся набуває натуральної м'якості і не січеться, а при укладанні легко фіксуються. Багато професіоналів перукарської майстерності застосовують силікон у своїх процедурах, тому що він зменшує негативний вплив хімічних завивок і випрямлення. Протягом багатьох років силікон доводить, що він нешкідливий для організму людини.

Силіконова косметика обволікає волосся і захищає їх спеціальною плівкою, при цьому згладжує ділянки, які були пошкоджені. Але цей компонент не здатний вилікувати волосся, він тільки створює ефект ідеальності і гладкості. Протягом багатьох років про користь силікону сперечаються косметологи і перукарі, а також лікарі. Але, що ж являє собою силіконовий продукт на практиці? Про його переваги вже було сказано вище, тепер варто розібратися в недоліках.

Не дивлячись на свою практичність в косметології, силікон не володіє лікувальним ефектом. Він лише створює невидиму плівку на волоссі, і візуально робить їх доглянутими. Після миття голови чудодійний ефект відразу зникає. Крім цього частинки силікону можуть накопичуватися на шкірному покриві і на волоссі, тим самим викликаючи алергію.


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар