Смачні блюда з картоплі

Картопля давно стала невід'ємним продуктом нашого столу. Ми вже не уявляємо нашого життя без неї. Ми її смажимо, варимо, тушкуємо, запікаємо і все виходить начебто смачно, але ж хочеться чогось по особливому смачного і новенького. Тому ми пропонуємо Вам пару чудових, нескладних рецептів з приготування цього звичного продукту нашого столу - картоплі.
Молода картопля по-угорськи

1 кг картоплі очистити, злегка обсмажити разом з 1 цибулиною. Посипати меленим червоним перцем (1 ч. ложку,), посолити, залити невеликою кількістю води і варити до м'якості. Якщо залишилася рідина, її злити. У картоплю покласти порізані варені яйця - 3 шт., Посипати зеленню кропу і залити 200 г сметани. Злегка прогріти, подати.

Картопляний салат з яблуками

8-10 молодих бульб картоплі відварити в лушпинні. Остудити, зняти шкірку і нарізати скибочками. 2 мочених яблука нарізати кубиками, перемішати обережно з картоплею, додати 3 ст. ложки зеленого консервованого горошку. Заправляємо 1 пачкою майонезу, посипаємо дрібно нарізаною зеленою петрушкою 1 пучок, кропом 1 пучок, селерою 1 пучок. Дати постояти для просочення картоплі.

Картопляний салат з цибулею

1) Молоду картоплю відварити в шкірці (6 шт.). гарячою очистити і нарізати кубиками. Остиглою скласти в салатницю, додати 1 цибулину, нарізану кільцями, поперчити, посолити, трохи-трохи цукру, заправити 2 ст. ложками майонезу. Охолодити і подати. 2) Готуємо картоплю, як у попередньому випадку. солоний огірок ріжемо кубиками, нарізаємо 1 пучок зеленої цибулі, додаємо 2 ст ложки рослинної олії. Подаємо. 3) Картопля - 3 шт. додаємо 2 варених яйця, порізаних кубиками, додаємо 1 пучок порізаної зеленої цибулі, 1 ст. ложку оцту або лимонного соку, 2 ст. ложки рослинної олії, сіль. Всі ці салати робляться з свіжозвареної картоплі.

Картопляний салат з солоним огірком

2 середніх картоплини запекти в духовці. Очистити, порізати і змішати з дрібно нарізаними 2 солоними огірками, з 1 цибулиною і зеленню петрушки. 2 яблука, 1 невеликий буряк натерти на крупній тертці, додати в салат, посолити, заправити оцтом і 2 ст. ложками олії. Подати.

Картопляний салат з буряком

4-5 картоплини відварити і очистити; 2-3 невеликих буряка спекти, очистити і нарізати дрібними кубиками. Додати варену білу квасолю - 1 ст. ложку і нарізаний болгарський перець - 1 шт., посолити. Заправити соусом з 1 ст. ложки рослинної олії і 1 ч. ложки оцту. Перемішати, прикрасити кільцями болгарського перцю, посипати подрібненою зеленню.

Картопляний салат з печерицями

500 г картоплі відварити і нарізати дрібними кубиками, додати подрібнені варені печериці (можна консервовані) - 300 г, 1 цибулину і 150 г зеленого горошку. Заправити 1 пачкою майонезу. Посипати зеленню.

Картопляний суп з плавленим сирком

У киплячу воду (1,5 л) опустити нарізану шматочками картоплю і зварити до м'якості. 1 плавлений сирок натерти на тертці. На вершковому маслі (1 ст. ложка) підсмажити 1 цибулину до золотистого кольору, додати моркву, натерту на тертці, 1 ч. ложку томату і все разом підсмажити. У каструлю з картоплею покласти приготовані овочі, сирок і всипати 1 ч. ложку манної крупи. Посолити, покласти лавровий лист. Прокип'ятити ще 5 хв., настояти і подавати.

Молода картопля запечена у фользі

20 дрібних молодих картоплин очищених і помитих, м'яту, кріп і вершкове масло загорнути в листки фольги або в пергаментний папір. Скласти звертки на решітку і поставити в нагріту духовку 200 градусів на 35 хвилин. Молоду картоплю очистити, помити, обтерти рушником і покласти по 2 шт. на лист фольги, посолити, посипати кмином. На кожну покласти шматочок копченого сала. Загорнути і пекти в духовці 25 хвилин, можна і без фольги. Дуже дрібну молоду картоплю в шкірці помити, просушити, обваляти в соняшниковій олії, посолити і поставити в духовку на деку на 15-20 хвилин.

Картопля з сиром

1 кг очищеної картоплі зварити до готовності в підсоленій воді з петрушкою та з кмином. Злити воду, обсушити, покласти на блюдо. Полити розтопленим вершковим маслом - 3 ст. ложки і посипати 100 г тертим сиром.

Гаряча закуска

Очищену сиру картоплю 500г нарізати кружечками обсмажити на 2 ст. ложках вершкового масла з цибулею 1 шт. нарізаної півкільцями, додати дрібно нарізані 100 г шинки, 100 г вареної хорошої ковбаси, посолити, поперчити. Борошно злегка підсмажити з 1 ст. ложкою вершкового масла змішати з 1 ст. сметани. Всі готові продукти з'єднати і викласти на сковороду. Залити сметаною і запекти в духовці 7-10 хвилин. У закуску можна додати трохи консервованих або смажених грибів.

Юшка в горщику

Зварити бульйон з кісток (або зробити з бульйонного кубика). 350г яловичини відбити і нарізати невеликими скибочками. Бульйон налити в глиняні горщики, покласти скибочки м'яса і поставити в духовку на 30 хвилин. Нарізати невеликими кубиками 3 середніх картоплини і 1 велику цибулину півкільцями. Все разом обсмажити в киплячому маслі, покласти в горщик і в духовку на 10 хвилин. В кінці кладемо подрібнену зелень кропу і петрушки, лавровий лист і витримуємо ще 3 хвилини. Для смаку можна додати 2 ст. ложки сухого вина. Можна використовувати в якості першої або другої страви.

Часниковий суп

Відварити в підсоленій воді 8 картоплин, розім'яти, додати 3-4 зубчики часнику розтертого сіллю, томатну пасту.Варити все разом кілька хвилин. Потім додати розмішаний в одній склянці молока 1 жовток, 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла, зелень кропу і петрушки. Суп готовий. Подають з житніми грінками. Води для супу беремо 2.5 літра. Сподіваємося, якийсь із цих рецептів допоможе Вам зробити приємну, незабутню вечерю для себе і своїх близьких. Нехай щастить!


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар