Оригінальні десерти

Найкращим завершенням трапези може бути тільки хороший десерт. З цим висловлюванням французького шеф - кухаря Жана Ла-Куджо дійсно важко посперечатися. Адже, як кажуть французи: останній штрих це половина справи. Тому саме десерт може стати родзинкою вашої вечері.

Желе лимонне

1 склянку води закип'ятити з 2 ст. ложками цукру і цедрою одного лимона. Потім покласти підготовлений желатин. Після розчинення влити туди сік одного лимона. Процідити. Розлити в склянки і охолодити. Зверху зробити спіраль зі збитого з цукровою пудрою білка одного яйця.

Фруктове асорті з морозивом

Беремо великий високий келих і укладаємо шарами нарізані фрукти та морозиво. Фрукти можна взяти будь на ваш смак, щоб поєднання було кисло-солодким. Якщо тверді фрукти - натріть на тертці або поріжте тонкими кружечками.

Банан, ківі, апельсин, яблуко - по одній шт., 500 г морозива.

Зверху прикрасити натертим на крупній тертці шоколадом і дрібно подрібненими горіхами. Шари чергуємо кілька разів до самого верху келиху.

Краї келиха можна перед заповненням занурити в лимонний сік і відразу в кольоровий цукор або білий. Буде дуже святково.

Яєчний десерт

Беремо будь-які фрукти або ягоди (можна консервовані, але обсушені), підсмажуємо пів склянки горіхів. 1 склянка цукру + 1 ст. ложка оцту, 3-4 ст. ложки води - варимо густий сироп на водяній бані. Збиваємо 4 яєчних білка, додаємо отриманий сироп, сік одного лимона і фрукти або ягоди. Додаємо подрібнені горіхи і ретельно перемішуємо. Ставимо в холод на 1,5 години.

Сирний десерт

Підготовлене фруктове желе з 1 пачки виливаємо на плоске блюдо. Даємо застигнути і ріжемо на шматочки. Змішуємо 100 г сиру або 1 творожній сирок з 1 ст. ложкою цукру, ваніліном. Додаємо подрібнені прожарені горіхи - 2 ст. ложки. Порізане желе і сирну масу перемішуємо. Ділимо масу на кульки та обмочуємо в підготовлену глазур.

Глазур: на водяній бані розчиняємо і доводимо до загустіння пів склянки сметани, пів склянки цукру, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки з верхом вершкового масла.


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар