Салат з редьки

Про користь редьки сказано дуже багато, але як правильно приготувати і подати цей чудовий продукт на стіл знає не кожен. Як зберегти всі вітаміни і одночасно зробити блюдо красивим і привабливим.Як урізноманітнити салат наприклад сиром, щавлем, бринзою. Про все це Ви можете прочитати в даній статті.

Салат з редьки

2-4 жмутка редиски нарізати тонкими скибочками (кільцями) і перемішати з маринадом. Маринад: 2 ст. ложки винного оцту і 3 ст. ложки рослинної олії, 1 дрібно нарізана цибулина, по щіпці цукру і солі.

Салат з редьки з сиром

300 г редьки, 100 г твердого сиру нарізати тонкою соломкою. 1 жмуток зеленої цибулі дрібно нашаткувати, додати 1 ст. ложку зеленого горошку. Додати натертих на тертці 2 варених яйця і заправити майонезом (0,5 пачки). Трохи посолити і додати 1 розтертий зубчик часнику. Перемішати і прикрасити редькою у вигляді квітки.

Салат з редьки зі щавлем

Жмуток редиски нарізати кружечками або натерти на крупній тертці. 2 варених яйця нарізати кубиками. Нашаткувати щавель 100 г, 1 пучок зеленої цибулі і петрушки. Всі компоненти змішати і заправити майонезом навпіл зі сметаною.

Редька з сиром

300 г редьки помити і нарізати скибочками. Змішати з 1 пакетом жирного творогу, посолити, влити 0,5 склянки сметани і посипати 3 ст. ложки зелені.

Салат «Сніжок»

1 пучок білої редьки натерти на крупній тертці. Змішати з сильно охолодженим і натертим на тертці вершковим маслом. Зверху посипати дрібно нашаткованою зеленню кропу. Солити перед подачею.

Редька з волоськими горішками

2 редьки, 2 моркви ретельно помити щіткою, очистити і натерти на крупній тертці. Волоські горіхи 12 шт., 6 зубчиків часнику розтерти в ступці. Все змішати і влити сік половини лимона. Посолити, натерти цедру і внести до салату. Все ще раз перемішати.

Редька з бринзою

1 жмуток редьки нарізати тонкими скибочками, додати нарізану цибулю - 2 ст. ложки, натерту на тертці бринзу - 100 г, залити 0,5 ст. сметани. Не солити!

Редька з яйцем

1 жмуток редьки натерти на крупній тертці, додати дрібно нарізані промиті листочки. Додати порізаних 2 варених яйця, 150 г сметани, посолити.


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар