Як залишитися молодою

Наступ старостi можна затримати - повернути втрачений колір обличчя, запобігти появі зморшок і випадінню волосся і навіть дещо поліпшити зір.

У другому столітті нашої ери вже розрізняли косметику, що зберігає красу людського обличчя і косметику-грим, що маскує недоліки. Однак, якщо грим тільки тимчасово приховує зовнішні прояви старості, то застосування настоїв трав, сумішей олій з витяжками з органів тварин, чудодійно впливало на шкіру.

В даний час за допомогою різних досліджень з'ясовано дію різних настоїв трав, сумішей, масел і екстрактів на наш організм.

Складові частини кремів - біологічно активні речовини - оздоровлюють організм і подовжують молодість.

У древніх народів Персії, Аравії, Індії, Мексики широко використовувалися косметичні засоби, основною частиною яких були рослинні олії. Жителям півдня частіше інших доводилося пом'якшувати і захищати шкіру від шкідливого впливу спекотного клімату. На півночі обморожену шкіру, рани лікували ведмежим, оленячим, риб'ячим жирами. Жителі Стародавньої Русі, поряд з тваринними жирами, для косметичних мазей використовували рослинні олії - лляну, конопляну, соняшникову.

Однак застосування жирів з вітаміном Р для пом'якшення і збереження шкіри до теперішнього часу носило чисто емпіричний характер. Зараз ученим вдалося довести, що нестача вітаміну в організмі зупиняє ріст, вражає шкіру, роблячи її сухою, сприяє ламкості волосся, крихкості нігтів, зниженню гормональної функції статевих залоз, погіршує зір.

Після всебічного вивчення дії цього вітаміну на старіючу шкіру виявилися його дивовижні якості: розширюючи судини, вітамін Р підсилює обмін, покращує еластичність і пружність шкіри, активізуючи функції сальних залоз, зменшує сухість шкіри; проникаючи через шкіру в організм, робить благотворний вплив на зір, на жировий обмін (зокрема, холестериновий), підвищує функції залоз внутрішньої секреції.

Ось чому століттями застосовували в косметиці рослинні олії, в яких присутній вітамін Р.

Косметологи рекомендують застосовувати жирові маски в суміші жовтка з рослинними оліями або сметаною, дріжджові маски з молоком, фруктові маски і маски з рослин, багатих вітамінами, гормонами.

З віком у поверхневому шарі шкіри сповільнюються процеси відмирання і відторгнення поверхневих клітин, відбувається скупчення жовтувато-сірих лусочок з відмерлих клітин, які й надають цього відтінку старіючій шкірі. Крім того, підшкірні кровоносні судини з віком звужуються, кровопостачання сповільнюється, але ж кров несе харчування клітинам шкіри і забезпечує нормальні обмінні процеси. Від звуження кровоносних судин шкіра втрачає рожевий відтінок.

Волокна, підтримуючі в шкірі пружність і еластичність, з роками структурно змінюються. Шкіра стає в'ялою, втрачає еластичність, надлишок її утворює складочки і борозни.

Ці процеси назрівають повільно, з 30-35-річного віку, тому застосовувати креми слід вже в молодому віці. Догляд за шкірою обличчя треба починати з 14-16 років, коли формується характер шкіри: в одних вона стає сухою, в інших - жирною або комбінованою. Визначивши характер шкіри, потрібно систематично і щодня за нею доглядати.


За матеріалами poleznie-soveti.com

1 коментар:

  1. Якщо у вас були фінансові проблеми, то вам пора посміхнутися. Вам потрібно лише зв’язатися з містером Бенджаміном із сумою, яку ви хочете позичити, і терміном платежу, який вам підходить, і ви отримаєте кредит протягом трьох робочих днів. Я просто в шостий раз виграв позику в 700 тисяч доларів на термін 180 місяців з можливістю виплати до закінчення терміну придатності. Містер Бенджамін допомагає мені з позикою. Зв’яжіться з ним, і ви побачите, що він дуже чесна людина з хорошим серцем. Його електронний лист lfdsloans@outlook.com, а його номер телефону WhatApp: + 1-989-394- 3740

    ВідповістиВидалити