Різдв'яні подарунки. Як вибирати?

Вітрини прикрашені святковими гірляндами, на вулицях всюди переливаються ялинки, в повітрі витає дух свята. І ви вже так перейнялися передчуттям швидкого святкування, що, виходячи ввечері з роботи, розумієте - прийшла пора купувати подарунки. Звичайно, ви хотіли зробити це вже давно, щоб заощадити час і гроші, але, на жаль, не завжди вдається здійснити задумане. Було забагато роботи, суворий начальник, якому був потрібний розгорнутий звіт, подруга, яку кинув черговий шанувальник, і вона, як ніколи, потребувала вашої підтримки. Та хіба мало проблем могло навалитися за рік! А іноді банальна лінь вмовляла вас відкласти похід по магазинах, адже до Різдв'яних свят ще стільки часу!

І ось тепер, стоячи в розгубленості перед вітриною, заваленою різноманітними сувенірами, ви з жахом розумієте, що абсолютно не розумієте, яким чином вибрати різдв'яні та новорічні презенти. З голови миттю вивітрюються всі смаки й уподобання рідних і знайомих, і вас охоплює паніка, в якій знаходиться вже добра половина відвідувачів магазину.

Не піддавайтеся стадному почуттю, не змітайте з прилавків всіх потворних символів року, рука потім не підніметься це подарувати. Вам потрібна колекція однобоких кривооких звіряток? Коли я набрала одну з таких, то вирішила задуматися, а чи не систематизувати мені похід за подарунками? Перше, що я зрозуміла - в жодному разі не можна нікого з собою брати! Родичі та знайомі внесуть такий сумбур у вашу голову, що ви вже точно не зможете нічого купити.

Для початку виберіть час для закупівлі оптової партії подарунків, щоб не заважали думки про роботу, домашнє господарство і улюблену болонку. Непогано було б написати банальний список, включивши туди всіх, кого ви хочете привітати і, виходячи з нього, накидати приблизний набір подарунків. Адже троюрідному братові з дружиною можна зробити один презент на двох, наприклад набір горщиків для запікання, адже ви добре пам'ятаєте, як вони на дозвіллі люблять готувати! Колезі по роботі придасться щоденник. Вона така приваблива блондинка, що з пам'яттю у неї явні труднощі. Мамі, татові, сестрі, подрузі, тьоті Соні з Одеси... список нескінченний.

Процес «підношення дарів» насправді був і залишається важливим ритуалом міжособистісних відносин. І ви прекрасно розумієте важливість того психологічного багажу, який завертаєте у святкову упаковку. Подарунок повинен не тільки здивувати одержувача і продемонструвати розуміння його смаків та інтересів, а й стати еквівалентом ваших відносин. Ви хочете піднести презент, рівноцінний тому, який розраховуєте отримати. Будь-який перекіс в ту або іншу сторону обернеться емоційною катастрофою - і ви заздалегідь боїтеся не вгадати.

Тож, щоб уникнути передноворічної лихоманки, записуйте свої ідеї і спостереження. А з близькими друзями і членами сім'ї можна влаштувати новорічну лотерею - кожен приносить із собою один презент (тільки обговоріть заздалегідь межі його вартості), і потім всі беруть участь у загальному розіграші.

Приймати подарунки теж трудомістка робота, особливо якщо ви не відрізняєтеся акторськими здібностями. Відчувати вдячність за замовленням складно, і якщо вас мучає відчуття глибокої розчарованості до дарувальника, постарайтеся не зіпсувати йому свято, адже напевно він так само, як і ви, в останній момент напав на сувенірну крамницю, або розкопав торішню колекцію плюшевих мутантів.

У кожному разі подарунки приємно і дарувати і отримувати! І невідомо, що більше.

Немає коментарів:

Дописати коментар