Всупереч поширеній думці, шашлик не обов'язково означає високу калорійність. Якщо взяти для пікніка нежирне м'ясо - а краще рибу, птицю або овочі - і правильно замаринувати обраний продукт, побоюватися за талію не доведеться.
Ну й, звичайно, поливати готову страву треба легкими соусами, замінивши ними звичні майонез та кетчуп. А кращим гарніром до пахнучого димом, танучому в роті шашлику стануть зелень та овочі, свіжі або приготовані на пару або грилі.
Нам знадобитися (на 5 порцій):
Свинина - 1 кг
Цибуля салатна червона - 1 кг
Лимон - 2 шт.
Перець болгарський солодкий (різних кольорів) - 6 шт.
Сіль, перець чорний мелений, мускатний горіх
Приготування:
1. Наріжте порційними шматочками свинину.
2. Приготуйте маринад: наріжте кільцями більшу частину цибулі, додайте сіль, перець, подрібнений мускатний горіх, лимонний сік.
3. Залийте отриманим маринадом м'ясо і залиште на ніч.
4. Нанизайте промариноване м'ясо на дерев'яні шпажки (попередньо добре вимочені у воді), перемежовуючи шматки свинини нарізаною цибулею та болгарським перцем.
5. Подавайте шашлик із зеленню і соусами за смаком.
Такий шашлик буде дуже низькокалорійним, приблизно 392 ккал.
За матеріалами poleznie-soveti.com
Немає коментарів:
Дописати коментар