Низькокалорійний шашлик

Всупереч поширеній думці, шашлик не обов'язково означає високу калорійність. Якщо взяти для пікніка нежирне м'ясо - а краще рибу, птицю або овочі - і правильно замаринувати обраний продукт, побоюватися за талію не доведеться.
Ну й, звичайно, поливати готову страву треба легкими соусами, замінивши ними звичні майонез та кетчуп. А кращим гарніром до пахнучого димом, танучому в роті шашлику стануть зелень та овочі, свіжі або приготовані на пару або грилі.

Нам знадобитися (на 5 порцій):

Свинина - 1 кг

Цибуля салатна червона - 1 кг

Лимон - 2 шт.

Перець болгарський солодкий (різних кольорів) - 6 шт.

Сіль, перець чорний мелений, мускатний горіх

Приготування:

1. Наріжте порційними шматочками свинину.

2. Приготуйте маринад: наріжте кільцями більшу частину цибулі, додайте сіль, перець, подрібнений мускатний горіх, лимонний сік.

3. Залийте отриманим маринадом м'ясо і залиште на ніч.

4. Нанизайте промариноване м'ясо на дерев'яні шпажки (попередньо добре вимочені у воді), перемежовуючи шматки свинини нарізаною цибулею та болгарським перцем.

5. Подавайте шашлик із зеленню і соусами за смаком.

Такий шашлик буде дуже низькокалорійним, приблизно 392 ккал.


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар