Риба по-китайськи

Пропонуємо Вам дізнатися пару чудових рибних китайських страв, які принесуть вам і вашим близьким справжнє задоволення. А їх приготування не займе у вас багато праці і часу.

Фужун юйпянь (риба протерта в білку)

Беремо 100 г філе риби (судак, короп, сазан) пропускаємо через м'ясорубку, вливаємо 10 г води, перемішуємо. Беремо 2 яйця і відділяємо білки від жовтків. Збити білки, додати чайну ложку кріпленого вина або коньяку, добре перемішуємо. Приготовлений фарш опускаємо невеликими частинами (чайною ложкою) в розігрітий фритюр і тримаємо в ньому до тих пір, поки шматочки фаршу не спливуть, дістаємо, щоб стік зайвий жир. Кладемо на розпечену сковороду 15 г свинячого сала, вливаємо 2 ст. ложки бульйону і 1 ч. ложку вина, сіль, доводимо до кипіння, знімаємо піну і тонкою цівкою вливаємо крохмаль розведений водою (1 ст. ложку). Беремо смажене філе, кладемо в отриманий соус, і акуратно перемішуємо. Подаємо в гарячому вигляді, посипавши зеленню.

Риба під фруктовим соусом

Рибу (будь-яку) 2 кг обробити, почистити, зробити по рибі глибокі надрізи навскіс (до хребта). Крохмаль розводимо водою 1 × 1 до стану густої сметани, змочуємо рибу в розведеному крохмалі, обвалюємо з сухому крохмалі, як в борошні. Обсмажуємо у фритюрі. Ананаси (1/2 банка) і 2 яблука нарізати кубиками, посипати цукром (1 ст. ложка). У цю суміш додати 3 зубчики дрібно нарізаного часнику. На розігріту сковороду покласти цю суміш і добре нагріти, додати 1 ст. ложку з верхом томатної пасти або 3 ст. ложки соусу і 1 ст. ложку оцту, довести до кипіння і зняти з вогню. Рибу пропустити ще раз через фритюр перекласти в довгасте блюдо і полити зверху соусом, прикрасити зеленим салатом.


За матеріалами poleznie-soveti.com

Немає коментарів:

Дописати коментар